maanantai 29. syyskuuta 2008

have you ever seen the rain?

Tänään satoi ekan kerran. Oikeesti, ainakin kolme minuuttia...vai oliko se jopa neljä. Kuitenkin. Nyt sataa taas. On satanut ainakin minuutin ajan jo. Hirveen kamalaa. Joutui ekan kerran käyttämään pitkähihaista paitaa...ihme ilmasto. No, jospa huomenna palataan taas "normaaliin" parinkymmenen asteen lämpöön. ;D Joo, hirveellä hässäkällä mennään edelleen. Alkaa nuo kurssit pikkuhiljaa selkeytyä. Päätin ilmottaa itseni graphics:n projekteihin mukaan. Kuvituspuoli ois ollu hurjan kiva, mutta totesin hyötyväni enemmän tuosta "omasta" puolesta. Sitä paitsi tänään saatiin eka brief ja eka projekti on Amnesty International Poster Project, joka vaikutti tosi mielenkiintoselta. Niimpä päädyin valitsemaan siis sen. Tekemistä tulee olemaan ihan järjettömät määrät kun on vielä ton Amnestyn lisäks kaks muuta projektia (joista toinen on n. 100 sivunen Graphic Design Book), sekä sit vielä kun selviää tuon Multimedia -kurssin projektit...huhhuh. Mihinkähä sitä on ihtesä taas paiskannu?

Kaiken kaikkiaan on siis menny kivasti. Ja jos nyt vielä kerran mainitsen, että säähän on siis ollu mitä mahtavin. ;) Aurinkoista ja lämmintä on riittäny. Pysys vaa tuollasena... Ainoa negatiivinen asia täällä on toistaseks ollu kenkäkaupat. Niitä on liikaa & niissä on aivan jumalattoman ihania kenkiä. Paljon. Ja useimmiten halvalla. Ei hyvä. Mut en oo ostanu kun kahdet (niin no siis viikon sisällä). O-ou. Nyt olen kenkäkauppa kiellossa. Onneks nuo kämppikset yrittää nuhdella aina noista ostoksista. Niin, paitsi shoppailukaverini Mina, joka on tainnu ostaa jo jonku neljä paria kenkiä... ;D

Okeij, nyt tää alkaa suomentamaan Noodle Barin home delivery -esitettä ja tilaamaan ihanaa kiinalaista ruokaa. Laiskimus päivä, i know. Tarinoin taas vähän jottai kunhan ehdin. Cheers.

torstai 25. syyskuuta 2008

this is where i live

our street



our block, houses 1-8



my room



huddersfield town centre





freshers' fayre '08

Yritä nyt tän hässäkän keskellä jotain ehtiä kirjottelee...vapaapäivä koitti viimein, että jos nyt sitten tarinois jottai. :) Juuu, koulu saatiin alkuun mallikkaasti & eilen sain jopa tuon timetablen selvitettyä kolmen opettajan voimin. Olivat vähän ihmeissään kun halusin suorittaa kahta kurssia samanaikaisesti. :D Niin siis kun täällä saa valita tuon suuntautumisvaihtoehdon joko multimediaan tai creative imaging:iin ja kaikki graafisen puolen opiskelijat ovat vielä erikseen valinneet graphics:in, illustration:in ja advertisement:in välillä. huh. Ja meillähän on vaihtoehtona...ööö...no tuo graafinen. ;D No jokatapauksessa, tää yrittää nyt suorittaa noita kahta kurssia samanaikaisesti (eli creative imaging & multimedia) ja maanantaina saan viel valita graphics:in ja illustration:in väliltä, kumpaa haluan tehdä. :) Molemmat kurssit on aikalailla projektipohjasia, joten katotaanhan miten tässä suomi-tytölle käy. Tekemistä ainaki riittää, soon varma!

Eilen oli sitten viimein tämä paljonpuhuttu Freshers' Fayre...hurjaa. ;D Eli siis uusille opiskelijoille tarkotettu tämmönen vähän niinkö promotapahtuma Huddsin Fitness Centerissä. Ihan hirvee määrä populaa tungettuna yhteen halliin, jossa oli porukkaa promoamassa baareja, ruokapaikkoja, harrastusmahdollisuuksia ja koulun yhteisöjä. Mahotonta vouhotusta sanon mie. ;D Mut kaikki sai järjettömät määrät ilmasta kamaa, mukaan lukien iiiison säkillisen ruokaa ja vinon pinon vouchereita, eli alennus-/ilmaiskuponkeja. Mikäs siinä... ;) Illalla käytiin sitte ekan kerran ulkoilemassa, kylläkin ihan vaan ihmettelymielessä parissa baarissa Minan, Robin, Terryn ja uuden kämppiksemme Collinsin kanssa. Hurja määrä opiskelijoita liikenteessä! Mukavaa menoa, ei siinä mitää. Vietettiin kylläkin suurin osa iltaa kauhistelemalla brittiläisten tyttöjen pukeutumista...tai oikeastaan sen puutetta. :D Oikeesti, Suomessa ei ees myydä niin lyhyitä mekkoja!! Että jos haluais tänne sulautua joukkoon, ostoslistalla olisi:
* mekko, joka saattaa hyvällä tuurilla peittää your private areas (joku "pitkä" paitakin käy), kunhan on mahdollisimman vähän kangasta.
* korkokengät, mitä korkeammat sitä paremmat...mielellään jotku överit.
* pullo itseruskettavaa tai ehkä vois sijottaa ja hankkia oranssin suihkurusketuksen...mutta HUOM! vain jaloille!
* pienen pieni käsilaukku, mielellään kimalteleva kiitos.
* sinistä luomiväriä ja pinkkiä huulikiiltoa. Paljon.
* koruja. kultasia. paljon niitäkin.
jätä nämä pois:
* takki
* housut
* hame (mikäli se on pidempi kuin 15cm)
* järki

Kuvia saatte (siis Huddsista, ette brittitytöistä) kun tämä niitä joskus suostuu lataamaan... Cheers!

maanantai 22. syyskuuta 2008

land of confusion

Kahtatuhatta lammasta ja yhtä internetyhteyttä myöhemmin...
joo-o. Täällä ollaan viimein, Huddsissa. Emmerdale-maisemissa, kukkuloiden & pienten kivitalojen keskellä. Aikamoista, sanoisinko. Lentokentällä oli pienimuotoinen ylläri mennä ulos villatakissa kun lämpöä oli varmaan lähemmäs 25 astetta ja aurinkoa riitti kuin etelän lomakohteissa! Missä on se sateinen Englanti, johon olin jo henkisesti valmistautunut?!! ;D

Ensimmäinen ilta (joka oli siis lauantaina) meni siinä pelkästään ihmetellen ja lähikaupasta haettua (yhtä!) carlsbergiä nauttien. Olut täällä on halvempaa kuin Suomessa, mutta röökit...kääk. £5,70 aski, eli reilusti yli 8€!!! huh huh. Ei niin paljo tee mieli tupakkaa kuitenkaan. ;P Lauantaina olin vielä niin Suomen ajassa, että painuin ajoissa nukkumaan. Yhteenveto lauantailta: nettiä ei saada toimimaan ihan heti & kämppä on aika järkky, noin niinkö ensisilmäyksellä. hrrrr.

Sunnuntaiaamuna ei enää unta riittänyt ja niimpä olin jo seitsemän aikaan kävelyllä. :) Tää Ashenhurst sijaitsee noin 10min kävelymatkan päässä keskustasta, tämmösen "pienen" kivan kukkulan päällä, josta on ihan ok mennä alaspäin...mutta ylös, noh...mieluummin bussilla. :D Anyways, tein semmosen puolentoista tunnin mukavan pikkuaamukävelyn ihastellen & kuvaten aivan mahtavia vanhoja taloja. Niitä täällä riittää! Takaisin talolle päästyäni kämppiksetkin olivat jo ryömineet huoneistaan. Niin, kämppiksiä täällä löytyy 4 zibaletta, 3 brittiä (Robert, Gavin ja Terry) ja Saksalainen tyttö Mina. Mahtavia tyyppejä kaikki, ei varmaan ois voinu parempi tuuri käydä kämppisten suhteen. :) Sunnuntai vietettiinkin sitten Minan kanssa keskustaa tsekkaillen ja ympäriinsä käveleksien & kuvaillen. Oikein mukava päivä. :) Huddersfield on tosi kaunis kaupunki ja siitä jäi vielä paaaljon näkemättä. Tällä viikolla on torstai ja perjantai vapaata, jolloin olis tarkoitus vähän tarkemmin tutustua paikkoihin... Claire, Reece & Otis (olivat Kuopiossa vaihdossa viime vuonna) lupautuivatkin jo oppaiksi. :) Tapasin sii tyypit tänään koululla & sovittiin jotain tapaamista loppuviikolle. Kivvaata. :)

Nyt alkais jo unettaa, kello taitaa olla kohta yks (& Suomen maallahan se on jo kolme), eli unta pitää lähtee etsimään. Tarinointi jatkuu ehkä huomenna kuvien kera. Englanti kuittaa. Good night.

keskiviikko 10. syyskuuta 2008

my new address

Viimeinkin sain tuon osoitteeni Huddersfieldissa...

Ms. Outi Hokkanen
House No.8 Room No.6
Ashenhurst Houses Student Village
Athene Drive
Newsome
Huddersfield
HD46QN
United Kingdom

maanantai 8. syyskuuta 2008

countdown

Jaahs, se lähtö ois kai ensi viikolla (!) ja vieläkään ei ole oikein kunnolla matkakuume iskenyt. Odottelen sen tapahtuvan tämän viikon aikana, ettei sitten paniikki iske vasta lentokentällä... ;P
Kaikki paperisotkut pitäisi nyt olla hoidettu ja liput+passi odottelee tuossa pöydällä. Matkalaukku kummitelee vielä nurkassa, pakkaamista kun on aivan turha vielä alottaa...muuten sen ehtii tehdä noin kakskymmentäkuus kertaa. Noh, ainakin. :D Jostain pitäisi varmaan vaaka keksiä, ettei jo lähtiessä ylitä noita painorajoja... :/